Sfaturi pentru a alege carti in vacanta

A alege carti pentru vacanta ar putea fi una dintre cele mai dificile situatii cu care m-am confruntat in viata mea livreasca.

Exista un anumit confort in a sti ca puteti opri o carte si o puteti schimba pentru alta, un anumit calm sa fi inconjurat de colectia dvs. de carti.

Dar cand te duci in vacanta, trebuie sa alegi. Deci ce faci? Ei bine, sunt pe cale sa plec intr-o vacanta de sapte zile, care implica doua avioane si o cursa lunga cu masina, asa ca va pot spune ce voi face.

1. Daca aveti un cititor e-reader, utilizati-l! Dar fiti selectiv. Am o colectie imensa de carti electronice, dar pastrez doar 6 titluri pe iPad-ul meu in orice moment.Este usor sa fiti coplesiti de optiuni.

2. Nu decideti intre carti fizice sau digitale, aduceti pe ambele! Este posibil ca bateria sa se termine, ecranul poate sa se sparga, poate doriti sa cititi noaptea si ecranul va deranjeaza. Cine stie, poate ca sunt paranoic, dar imi place mereu sa am o carte fizica.

3. Aduceti mai multe genuri. Poti cara doar o cantitate de carti [fizice], deci ar trebui sa ai o varietate. Daca te plictisesti de romanul tau, scufunda-te in povestiri scurte.Am ales un roman, o carte non-fictiune si o colectie de povesti scurte.

4. Alege ceea ce stii. Aduceti un autor pe care il iubiti sau o carte recomandata de un prieten care stie exact ce va place. Nu ai vrea sa pierzi spatiu pentru o carte dezamagitoare. Mi-a placut Naked Economics de Charles Wheelan, asa ca pentru titlul meu non-fictiune iau cartea Naked Statistics.

5. Alegeti ceva usor abordat si de lasat. Cine stie ce veti face in vacanta, dar pentru mine o sa calatoresc mai mult decat sa ma relaxez, asa ca vreau ceva pe care sa-l pot lasa usor si sa-l reiau fara a pierde firul. Orice cu capitole scurte sau titluri de fictiune scurte este perfect – iau Noapte buna, femei frumoase! de Anna Noyes. Colectiile de benzi desenate ar fi si ele bune!

6. Aduceti ceva ce ati vrut sa cititi. Vacanta este un moment minunat pentru a recupera TBR-ul dvs., pentru a citi cartea mare din sezonul trecut, care intr-un fel v-a ratat.in sfarsit voi citi Statia unsprezece! stiu, stiu, e o nebunie ca inca nu am facut-o. Ura pentru vacanta!

7. Nu va stresati – exista, probabil, librarii sau biblioteci unde va indreptati, pentru a putea lua mereu ceva nou.

8. Ultimul este, pentru mine, cel mai important. Intotdeauna cred ca o sa citesc mai mult decat voi putea si termin prin a impacheta prea multe carti. In mod normal, vizitez cel putin cateva librarii oriunde ma duc. Deci, in aceasta calatorie sunt cuminte si iau doar trei carti …