Cum sa cumperi un carucior

Adevarul despre carucioare

Un carucior este o unealta cheie pentru bebelusi, de obicei necesare chiar de la inceput, pana cand copilul este in masura sa mearga pe o distanta de unul singur, la aproximativ 3 sau 4 ani; Multi parinti isi folosesc carucioarele pana cand copilul lor are 7 sau 8 ani daca merg pe distante lungi sau pentru o zi lunga.

Cu atat de multe tipuri de carucioare disponibile, totusi, poate fi dificil sa afli care dintre ele este potrivit pentru familia ta. Luati in considerare unde locuiti, unde va asteptati sa impingeti caruciorul si cat doriti sa cheltuiti. Daca intentionati sa va duceti copilul la plimbari urbane lungi, veti avea nevoie de un carucior care sa fie robust, dar usor de manevrat de-a lungul bordurilor, in si din magazine si prin transportul public. Daca traiti un stil de viata suburban sau rural orientat spre masina, caruciorul dumneavoastra ar trebui sa fie usor de indoit si sa se potriveasca in masina dumneavoastra.

Daca veti folosi un carucior in principal pentru comisioane rapide, probabil ca veti folosi un carucior simplu ce se transforma in scaun auto pentru copii mici si un carucior usor pentru cei mai in varsta. Mamele active si tatii care doresc sa-si ia copilul cu ei atunci cand se alearga sau fac drumetii vor dori un carucior de jogging robust. S-ar putea sa ajungeti cu mai multe carucioare in dulap sau garaj pe masura ce copilul dumneavoastra creste si nevoile dvs. se schimba.

Tipuri de carucioare

Carucioarele standard vin in multe stiluri si modele diferite, dar aproape intotdeauna au un scaun confortabil, care poate sa se incline in pozitii diferite.Majoritatea au umbrele de soare si zone de depozitare sub scaun.in unele carucioare, copilul sta spre fata, in timp ce in altelecopilule pozitionatcu fata la parinti.Multe modele pot trece de la o orientare la alta.Acestea pot varia de la carucioare simple, ieftine la carucioare de inalta calitate pline cu tot felul de caracteristici.

Cadrul carucioarelor scaune auto sunt cadre metalice usoare concepute pentru a transporta anumite tipuri de scaune auto pentru copii mici. Scoateti scaunul auto de pe baza acestuia in masina, fixati-l in rama caruciorului si rulati. (Acest lucru este deosebit de convenabil atunci cand trebuie sa scoti un copil adormit de pe scaunul din spate.) Aceste cadre sunt usor de pliat si de pus in porbagajul masinii dvs. si nu ocupa mult spatiu. Dar, odata ce copilul isi depaseste scaunul (de obicei cand atinge 35 de kilograme sau cam asa ceva), nu-l vei mai putea folosi.

Sistemele de calatorie sunt carucioare standard sau de jogging care pot purta si un scaun auto pentru copii mici. Sistemele de calatorie sunt mai mari, mai grele si mai scumpe decat un cadru pentru carucior, dar le puteti folosi dupa ce copilul a depasit scaunul pentru copii mici. Sistemele de calatorie includ, de obicei, un carucior si un scaun auto pentru copii.

Carucioarele usoare, numite uneori carucioare de umbrela, cantaresc, de obicei, 12 kilograme sau mai putin si se indoaie compact.Aceste carucioare de tip „nu-bibelouri ” ar putea sa nu aiba prea multe elemente de umplutura si, uneori, nu sunt foarte reglabile, dar sunt de obicei mai putin costisitoare decat modelele cu mai multe caracteristici. Sunt mai bune pentru copii mici si pentru copii mai mari (consultati recomandarile producatorului privind varsta). Unele familii le folosesc ca carucioare de rezerva sau pentru calatorii. Cele mai multe dintre ele nu sunt potrivite pentru sugari, deoarece nu se inclina pe deplin sau nu au mult sprijin pentru cap.

Carucioarele de jogging ofera 3 roti de biciclete pe un cadru usor si ofera o plimbare neteda atat pentru cel care impinge, cat si pentru pasager. Sunt minunate pentru ca sa va luati copilul la plimbari lungi, la alergari si chiar sa mearga prin padure (daca traseul este suficient de lat). Unele carucioare de jogging poarta mai mult de un copil, unul langa altul sau unul in spatele celuilalt.
in mediile urbane, carucioarele de jogging pot urce dealuri abrupte si sa navigheaze peste borduri. Dar dimensiunea lor le face greu de manevrat in sus si in jos pe scari, in ascensoare sau prin magazine, si nu se indoaie la fel de compact ca alte modele.

Nota: Este posibil sa trebuiasca sa achizitionati piese suplimentare pentru a utiliza un carucior de jogging in siguranta atunci cand copilul dvs. este mai mic de 6 luni. Unele dintre ele se inclina pe deplin pentru sugari, dar daca al dvs, nu face asta, va trebui sa cumparati un adaptor pentru scaunul pentru sugari sau un landou separat sau „patut” pentru caruciorul dvs.

Carucioarele dublue si triple permit parintilor sa impinga 2 (sau mai multi) copii simultan. in modelele tandem, un copil se afla in spatele celuilalt, un aranjament care poate fi util pentru un bebe si un frate mai mare. Unele carucioare traditionale au optiunea de a adauga o platforma in spatele scaunului pentru bebelusi, unde un frate mai mare poate sta. Cealalta optiune este un model side-by-side.

Carucioarele tandem sunt mai usor de manevrat prin usa, desi scaunele din spate ale unor modele pot sa nu aiba loc de picioare. Carucioarele side-by-side pot fi mai greu de rotit pe un trotuar aglomerat, dar scaunele sunt la fel de confortabile pentru toti pasagerii.