Cum sa alegeti smartphone-ul potrivit

Ati atins sfarsitul contractului dvs. pentru mobil? Sunteti gata sa faceti un upgrade? Aveti mai multe optiuni decat oricand atunci cand vine vorba de a alege un smartphone nou. Dar asta inseamna, de asemenea, ca a trece prin specificatii si constructii si modele poate fi o experienta coplesitoare. Suntem aici pentru a o simplifica pentru dvs.

Pentru a face acest sfat cat mai universal posibil, am renuntat la recomandarea anumitor telefoane, dar ar trebui sa puteti utiliza indicatiile de mai jos pentru a face o alegere in cunostinta de cauza cu privire la telefoanele care sunt disponibile pe piata.

IOS versus Android

Pentru unii, platforma software cu care ruleaza noul telefon este principalul criteriu de alegere a telefonului; Pentru altii, nu prea conteaza. Deci, care sunt principalele diferente dintre iOS si Android?

Aceste platforme sunt de fapt mai asemanatoare ca niciodata, deoarece au imprumutat caracteristici unele de altele de ani de zile. Majoritatea aplicatiilor dvs. preferate, de la Facebook la Spotify, vor functiona bine pe ambele.Și ele ofera aceleasi caracteristici fundamentale care va permit sa faceti tot ce doriti pe un smartphone modern.

Acestea fiind spuse, Android ramane cel mai personalizabil sistem de operare mobil.Daca doriti, puteti (de exemplu) sa schimbati aplicatia implicita SMS sau browserul implicit; Puteti actualiza, de asemenea, toate pictogramele si widget-urile pentru a crea o interfata cu adevarat personalizata. Aplicatiile se pot prinde de asemenea in partile mai profunde ale telefonului, ceea ce inseamna ca pot efectua sarcini suplimentare. Deci, unele aplicatii Android va permit sa inregistrati apelurile pe care le faceti – iPhone-urile nu lasa aplicatiile sa ajunga atat de adanc in sistem.

La bine si la rau, iOS-ul Apple este mult mai limitat in ceea ce permite aplicatiilor si utilizatorilor sa faca pe iPhone. Fanii sai ar spune ca aceasta face experienta utilizarii mai lina, in timp ce detractorii sai spun ca este prea restrictiv. De exemplu, puteti instala Outlook si Gmail pe un iPhone, dar cand apasati pentru a trimite un e-mail catre unul dintre contactele dvs., aplicatia care se deschide va fi intotdeauna Apple Mail.

IPhone-urile sunt, de asemenea, concepute pentru a lucra in primul rand cu alte dispozitive Apple, cum ar fi MacBooks si Apple Watch.Cu toate acestea, puteti sa va sincronizati cu usurinta telefonul cu iTunes pe Windows sau sa il utilizati fara un computer.Pentru a alege intre Android si iPhone, trebuie sa va ganditi si la celelalte aplicatii si platforme pe care le utilizati.

În ciuda unor dezbateri pe care le-ati putea citi online, Android si iOS sunt destul de mult la egalitate in termeni de performanta si caracteristici. Fiecare are insa propriul sau simtamant si mod de lucru.Deci, daca sunteti deja pe o singura platforma sau pe cealalta, incercati sa luati telefonul unui prieten timp de zece minute pentru a vedea cum arata partea cealalta.

Ce inseamna specificatiile smartphone-ului?

Specificatiile smartphone-urilor sunt in general similare cu specificatiile calculatorului: Procesorul controleaza cat de repede telefonul „poate gandi”, memoria RAM (Random Access Memory) determina cat de mult poate gandi telefonul o data si spatiul de stocare este cat spatiu asigura pentru toate aplicatiile, muzica, jocuri si alte fisiere.

In plus, desigur, aveti dimensiunea si rezolutia ecranului.Acestea afecteaza claritatea imaginilor si textului pe ecran, precum si cat de usor este sa tineti telefonul intr-o singura mana.Optiunile pentru cei cu mana mica se diminueaza ca numar, deoarece tendinta pare sa fie pentru ecrane mai mari si mai mari, impingand telefoanele mai aproape de teritoriul tabletei.

Cu toate acestea, daca nu mergeti la capatul cu buget foarte mic al pietei, sau la specificatiile ultra-premium de ultima generatie, telefoanele inteligente nu conteaza prea mult – mult mai putin decat pe laptop. Orice telefon modern poate rula Facebook si Instagram si nu este nevoie sa folositi pe cele mai recente echipamente hardware decat daca doriti ca jocurile de varf si aplicatiile intensive precum editoarele video sa ruleze la viteza maxima.

Una dintre cele mai importante specificatii pentru orice cumparator de smartphone-uri este calitatea camerei, care este de obicei listata in termeni de megapixeli (dimensiunea imaginilor) si dimensiunea diafragmei sau numarul f (cat de multa lumina permite senzorul sa intre). Mai multi megapixeli si un numar mai mic inseamna de obicei imagini mai bune, dar multi factori se combina pentru a determina calitatea unei camere de smartphone. Atunci cand cantariti decizia camerei foto, ar trebui sa verificati si recenzii profesionale, recenzii de la utilizatori si fotografii online.

In cele din urma, durata de viata a bateriei este un alt aspect important. Dimensiunea bateriei telefonului este masurata in mAh sau miliamperi ora, cu un numar mai mare care inseamna mai multa putere. Dar, desigur, multi alti factori, cum ar fi dimensiunea ecranului si rezolutia, vor afecta cat de repede este consumata. Din nou, verificati recenziile pe care le puteti gasi online si luatidurata de viata bateriei furnizata de producator cu circumspectie.