10 sfaturi pentru a gasi pantofii potriviti

Cand faceti cumparaturi pentru incaltaminte, doriti sa aveti mai mult decat moda in minte – veti dori, de asemenea, sa luati in considerare functia si sa va pastrati picioarele intr-o forma buna.

Aceste 10 sfaturi va pot ajuta sa alegeti pantofii potriviti:

Luati o urma a piciorului cu dvs. Puneti orice pantof pe care credeti ca il puteti cumpara pe urma. Daca incaltamintea este mai ingusta sau mai scurta decat urma, nici macar nu o incercati.

Cumparati pantofi in timpul dupa-amiezii – piciorul dvs. se umfla in mod natural in timpul zilei din cauza oboselii.

Purtati acelasi tip de sosete la magazin cu cele pe care intentionati sa le purtati cu incaltamintea.

Cereti ca un agent de vanzari sa va masoare ambele picioare – si sa va masurati de fiecare data cand cumparati pantofi noi. Piciorul se schimba odata cu varsta, adesea crescandmai mari si mai largi. Daca un picior este mai mare decat celalalt, cumparati o dimensiune care se potriveste cu piciorul mai mare.

Stai in picioare cu pantofii. Apasati usor pe partea superioara a pantofului pentru a va asigura ca aveti aproximativ jumatate de incispatiu intre degetul cel mai lung si varful pantofului.Aceasta ofera spatiu suficient pentru ca piciorul dvs. sa apese in timp ce inaintati. Miscati degetele de la picioare pentru a va asigura ca exista suficient spatiu.

Mergeti in pantofi pentru a afla cum se simt. Exista suficient spatiu la ousorul picioarelor?Curelele se potrivesc perfect, sau se prindsi aluneca? Nu ganditi ca pantofii trebuie doar sa se „acomodeze”.

Gasiti pantofi care se potrivesc de la inceput.

Aveti incredere in propriul nivel de confort, mai degraba decat in dimensiunea sau descrierea pantofului. Dimensiunile variaza intre producatori. si indiferent cat de confortabil sustine o reclama ca acei pantofi sunt, tu esti adevaratul judecator.

Acordati atentie atat latimii, cat si lungimii. Daca piciorul dvs. se simte comprimat intr-un anumit pantof, intrebati daca acesta are o dimensiune mai mare. Achizitionarea de pantofi cu o jumatate de numar mai lung – dar nu mai lat – nu va rezolva neaparat problema.

Simtiti interiorul pantofilor pentru a vedea daca au etichete, cusaturi sau alte materiale care ar putea irita piciorul.

Examinati talpile. Sunt suficient de rezistente pentru a oferi protectie impotriva obiectelor ascutite? Ofera ceva amortizare? Luati nota de modul in care se simt pe masura ce va plimbati prin magazinul de pantofi. Incercati sa mergeti pe suprafete dure si covoare pentru a vedea cum se simte incaltamintea pe ambele.